Valtti yhdistyy Advaniaan ja harppaa uuteen kokoluokkaan – yhtiö heti myös uusilla ostoksilla 

Advanian ja Valtin välinen yrityskauppa on toteutunut viranomaishyväksynnän myötä, ja Valtti yhdistyy Advaniaan.

Yhdistyminen tarkoittaa asiakkaille laajempaa palveluvalikoimaa sekä kasvavaa asiantuntijaosaamista IT- ja digipalveluissa. Yhtiöt rakentavat yhdessä asiakaslähtöisempää tulevaisuutta sekä kasvua. 
 
Advanian ja Valtin strateginen yhteensopivuus on erinomainen. Yritysten yhteinen pro forma -liikevaihto vuonna 2021 oli noin 78 miljoonaa euroa ja henkilöstö koostuu yli 330 huippuasiantuntijasta. Valtin toimitusjohtaja Atte Kekkonen astuu yhdistyvän liiketoiminnan maajohtajan rooliin. 
 
Muodostuva uusi yhtiö on kokoluokassaan merkittävä toimija Suomessa. Se tarjoaa modernit palvelut tietoturvaan, loppukäyttäjäpalveluihin, hybridipilviratkaisuihin sekä Microsoftin koko ekosysteemin hyödyntämiseen. Lisäksi Advania konsultoi ja kehittää digitaalisen työn ja liiketoiminnan ratkaisuja.  

”IT-palveluissa paras palvelu on aina paikallista”, Atte Kekkonen sanoo. ”Jatkamme asiakkaidemme elämän helpottamista sekä liiketoiminnan muutoksen tukemista teknologialla. Tähtäämme aina pitkäkestoisiin ja luottamukseen perustuviin kumppanuuksiin asiakkaidemme kanssa.” 

Advania ennakoi teknologian kehittymistä ja sopeuttaa liiketoimintansa muuttuvaan toimintaympäristöön. Etusijalla ovat aina asiakkaan tarpeet – ja parhaat ratkaisut asiakasorganisaation toiminnan kehittämiseen. Advanian paikallisia palveluja tukevat kansainväliset pohjoiseurooppalaiset maayhtiöt Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Islannissa ja Englannissa. 

Advania kasvaa vahvasti – viimeisin yritysosto laajentaa AV- ja esitystekniikan palveluja


Advania on ostanut Edutaito Oy:n liiketoiminnan. Kauppa täydentää Advanian palveluvalikoimaa informaatio- ja viestintäteknologisissa järjestelmissä. Modernin työympäristön palveluista Advanialla vastaava johtaja Timo Drachman kertoo AV- ja esitystekniikan ratkaisuille olevan kovaa kysyntää niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla. 

”Esimerkiksi muodostuvilla hyvinvointialueilla uudet, verkottuneet ja interaktiiviset AV-palvelukokonaisuudet ovat tärkeitä”, Drachman toteaa. ”Ääni ja kuva ovat yhä merkittävämpi osa tietoteknistä kokonaisuutta. Edutaidolla on vahva osaaminen ja pitkä kokemus esitystekniikan kokonaisratkaisuista neuvotteluhuoneisiin, hybriditiloihin ja suuriin tapahtumasaleihin sekä itsepalvelupisteisiin.” 

Advanialta asiakkaat saavat entistä kokonaisvaltaisempaa palvelua, joka sisältää täyden palvelun suunnittelun ja dokumentoinnin, laitetoimitukset, huippuluokan tuki- ja huoltopalvelut ja jatkuvan kehityksen.  

“Teemme asiakkaillemme kattavien AV-järjestelmien ja esitystekniikan kokonaistoimituksia”, sanoo Advaniaan siirtyvä Edutaidon pääsunnittelija Sebastian Räisänen. ”Uusi AV on nyt NIAV, jossa audiovisuaalisuuteen liittyvät verkottuminen ja interaktiivisuus.”   

”Näemme kasvavaa kysyntää sykliselle, tarpeen mukaan päivittyvälle laitekannalle. Uudenlainen käyttökulttuuri vähentää investointien yllätyksellisyyttä ja pitää teknisen ympäristön ajan tasalla”, Timo Drachman sanoo.

Lisätietoa Advanian ja Valtin yhdistymisestä: 

Atte Kekkonen, maajohtaja, Advania Finland Oy 
Yhteydenotot ja haastattelut: 
Aino von Bonin, markkinointi- ja viestintäjohtaja 
+358 400 753 808 
aino.vonbonin@valtti.com 

Lisätietoja Edutaito-kaupasta: 

Timo Drachman, johtaja, moderni työympäristö 
+358 40  774 5800 
timo.drachman@advania.com 

Sebastian Räisänen, Solutions Manager, Modern Work  
+358 40 555 1385 
sebastian.raisanen@edutaito.fi 


Advania

Yli miljardin euron liikevaihdollaan Advania on yksi Pohjois-Euroopan IT-markkinan johtavista toimijoista. Yhtiöllä on noin 3 500 työntekijää kaikissa Pohjoismaissa ja Iso-Britanniassa. Suomessa Advanian palveluksessa on noin sata asiantuntijaa. Yhtiön palvelut kattavat koko IT-arkkitehtuurin verkkoympäristöistä loppukäyttäjäpalveluihin sekä IT-ulkoistuksiin. Autamme asiakkaitamme pilvipalvelusiirtymissä ja digitaalisten työympäristöjen rakentamisessa. Advanian suomalaiset ja kansainväliset asiakkaat toimivat kaikilla yhteiskunnan alueilla, julkissektorista teollisuuteen ja palvelualoille. Advanian ajattelussa IT on ihmistä varten – haluamme tehdä asiakkaidemme elämän helpoksi ja edistää heidän toimintaansa.

Valtti

Valtti on kokonaisvaltainen it-talo, joka keskittyy pilvi- ja konesalipalveluihin, modernin työympäristön ratkaisuihin, loppukäyttäjäpalveluihin sekä tietoturvaan. Me suunnittelemme ja toteutamme palveluita tukemaan asiakkaidemme digityötä ja digitaalista liiketoimintaa. Microsoftin Gold Partner -kumppanuuden lisäksi olemme saavuttaneet VMware Principal Partner ja Okta Premium -tunnustukset maailmanluokan osaamisestamme. Valtilla työskentelee noin 230 intohimoista teknologiaosaajaa, joiden tehtävänä on tuoda asiakkaat parhaiden ratkaisujen äärelle. Valtin tavoitteena on luoda merkityksellisiä ja onnistuneita asiakaskokemuksia sekä kasvaa ja oppia jatkuvasti lisää matkan varrella.