Silmäaseman ja it-talo Valtin yhteistyö syvenee it:n loppukäyttäjäpalveluihin

Jatkossa Valtin tehtävänä on huolehtia koko Silmäasema-ketjun sujuvasta it:n arkipäivästä paitsi häiriöttömillä kapasiteettipalveluilla myös ajantasaisilla työvälineillä ja palvelevalla lähituella.

  • Silmäaseman ja it-talo Valtin yhteistyö laajenee konesalipalveluista loppukäyttäjäpalveluihin.
  • Yhteistyösopimus kattaa Silmäaseman 1 200 työasemaa, käyttäjätuen ja lähitukipalvelut.
  • Toimintavarmuus ja tietoturva ovat avaintekijöitä Valtin Silmäasemalle tuottamissa palveluissa.

”Digitaalisuus on nykypäivän liiketoimintojen kivijalka. Sen avulla yritykset pystyvät maksimoimaan oman perustekemisensä sekä tehostamaan merkittävästi asiakashallintaa ja myyntiä. Yritykset erottuvat toisistaan sillä, kuka hallitsee digivirrat parhaiten ja pystyy ottamaan niistä oikeat asiat irti. Silmäasema panostaa vahvasti digitaalisuuteen ja valitsee kumppaneikseen alan parhaat”, sanoo Silmäaseman tietohallintojohtaja Mika Holsti.

Valtti Kumppanit vastaa jatkossa konesalipalveluiden lisäksi Silmäaseman 1200 työasemasta, käyttäjätuesta ja lähitukipalveluista. Lisäksi sopimukseen kuuluvat päätelaite– ja Office 365 -palvelut.
Silmäaseman lähituki siirtyy Valtille liikkeenluovutuksella, ja henkilöstö siirtyy Valtin palvelukseen vanhoina työntekijöinä entisin ehdoin.

Silmäasemalla on yli 150 myymälää, 13 silmäsairaalaa sekä laajat verkkoasiointipalvelut. Päivittäisiä asiakaskohtaamisia on kymmeniätuhansia ja niistä syntyy koko ajan entistä enemmän dataa. Iso osa datasta sisältää arkaluonteista terveystietoa.

”Yrityksenä meille on erittäin tärkeää tietää, että asiakkaidemme tiedot sijaitsevat mahdollisimman lähellä, mieluiten Suomessa. Henkilö- ja terveystietojen käsittelyssä luotettava ja ammattitaitoinen kumppani on äärimmäisen tärkeä. Pitkä yhteistyömme Valtin kanssa tukee palvelun laajentamista”, sanoo Silmäaseman tietohallintojohtaja Mika Holsti.
Valtti Kumppanit Oy:n toimittamat korkealuokkaiset konesalipalvelut tuotetaan pääkaupunkiseudulla. It-talo tunnettiin aiemmin nimellä DataCenter Finland.

”Silmäasema pystyy laajentuvan yhteistyön ansiosta keskittymään ydinosaamiseensa, kun Valtti varmistaa liiketoiminnan sujuvat edellytykset ja jatkuvuuden. Nyt meidän roolimme on huolehtia sujuvasta arkipäivästä paitsi häiriöttömillä kapasiteettipalveluilla myös ajantasaisilla työvälineillä ja palvelevalla lähituella”, sanoo Valtti Kumppanit Oy:n toimitusjohtaja Atte Kekkonen.

Lisätietoja
Mika Holsti, tietohallintojohtaja, Silmäasema, + 358 50 416 7676
Atte Kekkonen, toimitusjohtaja, Valtti Kumppanit, +358 40 505 5020

Loppukäyttäjäpalvelut Silmäasema ja Valtti