SD-WAN on suomeksi ohjelmisto-ohjattu verkkoratkaisu. Se on yrityksille suunnattu tapa rakentaa tietoverkko eri toimipisteiden, konesalien ja pilvipalvelimien välille niin, että verkkolaitteita hallitaan keskitetysti yhdestä paikasta.
SD-WAN – keskitettyä hallintaa
SD-WAN-ratkaisussa toimipisteeseen tai pilvipalvelimeen kytketään ohjelmisto-ohjattu reititin, jota valvotaan ja ohjataan keskitetystä hallinnasta. SD-WAN muodostaa kaikkien siihen kytkettyjen laitteiden välille virtuaalisen verkon, joka nostaa esimerkiksi tavallisen verkkoyhteyden kapasiteetin yritysyhteyden tasoiseksi (MPLS). Samalla kaikkien SD-WAN verkkoon kytkettyjen reitittimien osalta saadaan keskitetty hallinta ja näkyvyys, jonka kautta voidaan havaita haittaohjelmat ja haitallinen liikenne nopeasti.
SD-WAN tarjoaa yritysverkolle uudenlaista vakautta ja ketteryyttä. Älykäs verkonhallinta valitsee aina parhaimman siirtoyhteyden, jolloin verkon alhaalla oloajat pysyvät minimaalisina. Näin saadaan myös haastaviin sijainteihin rakennettua vakaa ja tietoturvallinen, riittävän kapasiteetin verkkoyhteys.
Miksi SD-WAN kannattaa ottaa terminä haltuun
Multicloud-ratkaisut lisääntyvät yritysten käytössä kovaa vauhtia, ja sen myötä tiedonsiirto kustannukset saattavat karata käsistä. SD-WAN verkon sisällä käytetään älykästä (deduplikoitua) tiedonsiirtomenetelmää, jolloin voidaan optimoida siirrettävä datamäärä ja laskea tiedonsiirtokustannuksia.
Globaalin liiketoiminnan yksi elinehto on vakaa ja nopea tiedonsiirto eri toimipisteiden välillä, myös haastavissa sijainneissa. SD-WAN tarjoaa tähän markkinoiden parhaan ja kustannustehokkaimman ratkaisun. Globaalia liiketoimintaa palvelee myös keskitetyn hallinnan tarjoama kokonaisnäkymä yrityksen verkkoliikenteeseen. Se tuo mukanaan turvaa ja mahdollisuuksia kustannusäästöihin.

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä tai pyydä tarjousta asiantuntijoiltamme
sähköpostitse, puhelimitse tai alla olevan yhteydenottolomakkeen kautta.
myynti@valtti.com
010 397 8000
LUE LISÄÄ AIHEESTA
VMwaren vuotuinen asiakastapahtuma VMworld järjestettiin 5.-7.10.2021. Tapahtuma oli jälleen kerran täynnä upeita keynote-sessioita, tuotejulkistuksia, päivityksiä, demoja, työpajoja, innovaatioita sekä niitä parhaita tarinoita “oikeasta” elämästä ja toimintaympäristöistä.
Asiantuntijoiden nostot VMworld 2021 -tapahtumasta
Janne lyhyesti
Janne aloitti Valtilla elokuussa 2020 eli takana on nyt noin vuosi valttilaisena. Sitä ennen aiempaa kokemusta it-alalta on kertynyt jo yli toistakymmentä vuotta eri tehtävissä. Janne vastaa Valtilla operatiivisesta toiminnasta johtoryhmässä (COO). Hän vastaa myös yhdessä vajaan sadan asiantuntijan kanssa asiakkaiden liiketoiminnan kriittisistä palveluista.
Valttilaiset: Janne Herkama
Jani lyhyesti kuvattuna
Jani on reilu nelikymppinen IT-myyjä Valtilla. Perheen kokoonpanoon kuuluu vaimo, 5-vuotias poika ja kissa. Vapaa-aika kuluu suurimmaksi osaksi kotipuuhissa perheen kanssa erilaisissa askareissa.
Viime talvi oli hyvin runsasluminen, joka innosti koko perheen uuteen dinosaurusharrastukseen – kyllä, luit oikein. Kotipihalle syntyi talven aikana yli 10 isoa lumidinosaurusta ja lisääkin niitä olisi syntynyt, mutta tila loppui kesken. Kenties harrastus saa uutta jatkoa kesällä, jolloin dinosauruksia voi rakennella esimerkiksi uimarannoilla.
Valttilaiset: Jani Kekäläinen
Valtti Fokus tarjoaa it-palvelut kaikenkokoisille yrityksille
Valtti tarjoaa ymmärrettäviä ja hallittavia IT-palveluita
Hallitse IT-ympäristöä kustannustehokkaasti muuttuvassa maailmassa
Valtti ja Sininen Meteoriitti yhdistivät voimansa
Saathan työntekijälle ajantasaiset laitteet ja tarvittavat sovellukset käyttöön oikeaan aikaan – tietoturvaa unohtamatta? Järjestimme webinaarin digitaalisesta työntekijäkokemuksesta maaliskuun alussa. Webinaarin teemana olivat työntekijäkokemus, käyttäjähallinta ja vinkit HR:n sekä IT:n sujuvampaan yhteistyöhön. Webinaarin asiantuntijoina toimivat HR-johtaja Anu Puurula sekä digitaalisiin työympäristöihin keskittynyt johtaja Henri Talvitie.
[Webinaaritallenne]: HR, onhan digitaalinen työntekijäkokemus hallussa?
Parempi tietosuoja, nopeampi perehdytys, onnellisemmat työntekijät.
Identiteetinhallinta pienentää tietoturvariskiä – ja helpottaa elämää
Erilliset salasanat pitää asettaa tietokoneeseen, intraan, myynnin järjestelmään, taloushallintojärjestelmään ja tuntikirjauksiin. Lista ei tunnu loppuvan koskaan.
Sata salasanavaatimusta iskee tulta – ja pää räjähtää