Konesalipalvelut
Konesalipalvelut

  Korkealuokkaiset konesalimme sijaitsevat Espoon Kilossa ja Helsingin Vallilassa. Konesalien teknologia perustuu markkinoiden johtaviin ratkaisuihin ja niiden energiatehokkuus ja turvallisuus ovat omaa luokkaansa Suomessa. Konesalit ja teknologiaratkaisut on rakennettu siten, että asiakkaille voidaan varmistaa jatkuvasti kehittyvä ympäristö.

  Jatkuvuus

  Varmistamme liiketoimintasi häiriöttömän jatkuvuuden ja konesaliympäristöjen valvonnan 24/7/365. Pilviteknologioita voi hyödyntää turvallisesti, kun kriittinen data varmistetaan Suomessa sijaitsevaan konesaliin.

  Co-location

  Konesalit tarjoavat mahdollisuuden myös co-location -palveluille. Asiakkaamme voivat tuoda tiloihin myös omia laitteita ja toteuttaa joustavasti myös konesalikahdennuksia sekä tallentamisen kahdennuksia.

  Korkean käytettävyyden konesalipalvelut

  Liiketoimintakriittiset ratkaisut vaativat korkeaa käytettävyyttä sekä huippuluokan suorituskykyä ja tietoturvaa. Me voimme tarjota liiketoimintanne tarpeiden mukaan skaalautuvan pilvikapasiteetin sekä erinomaisen palvelun kiinteällä kuukausihinnalla, käytön mukaan laskutettuna.

  Meiltä saat kasvollista palvelua – niin teknisissä kuin kaupallisissakin asioissa

  Mielestämme yksi hyvän konesalikumppanuuden tunnusmerkeistä on se, että sinulla on aina paikka, johon voit soittaa. Tutut yhteyshenkilöt tuntevat sinut, bisneksesi, tilanteesi ja historiasi.

  Asiantuntijamme ovat selvillä alan kehityksestä ja trendeistä, teknologiasta sekä esimerkiksi lainsäädännön muutoksista. Saat meiltä uusia ideoita it-hallintaan ja palveluiden tuottamiseen.  Kiinnostuitko?

  Ota yhteyttä tai pyydä tarjousta asiantuntijoiltamme sähköpostitse,
  puhelimitse tai alla olevan yhteydenottolomakkeen kautta.

  myynti@valtti.com
  010 397 8000

  Ota yhteyttä

  LUE LISÄÄ AIHEESTA  Kokonaisvaltainen it-kumppani näkee miten loppukäyttäjien laitteet ja sovellukset toimivat päivittäisessä käytössä. Lisäksi it-kumppani pystyy huolehtimaan pilvissä olevista työkuormista – lopputuloksena end-to-end -palvelutoimitus, ilman työjonosta toiseen odottelua. Tarjoamme paikallisista konesaleistamme tuotettavat pilvipalvelut hallitusti ja tietenkin myös julkipilven mahdollisuudet.  Lue 5 vinkkiämme tietoturvallisen konesalipalvelun tarjoajan valintaan.

  Lue Valtin vinkit tietoturvallisen konesalipalvelun tarjoajan valintaan  Oletko tullut ajatelleeksi, kuinka monet päivittäiset tehtävämme hyödyntävät taustalla palvelimia? Kun lähetät sähköpostin kollegallesi tai kun etsit Googlesta vastausta kysymykseesi, taustatyön tekee palvelin. Palvelinratkaisuja on monenlaisia, ja sopivimman valitseminen voi olla haastavaa. 

  Palvelimet ovat tietokoneita, jotka välittävät erilaisia tietoteknisiä ratkaisuja käyttöömme. Ne koostavat yhteen järjestelmäkokonaisuuksia, joihin voi asentaa sovelluksia. Sovellukset tuottavat käyttötarkoituksensa mukaisia palveluita, jotka avustavat meitä muun muassa tietojen säilömisessä, hakemisessa, jakamisessa ja laskemisessa.

  Palvelimia on monenkokoisia ja mitä erilaisimpiin käyttötarkoituksiin räätälöityjä. Yleensä yrityksellä on useita työkuormia eli palvelimille tarkoitettuja tehtäviä, jotka ovat rakennettu erilaisten palvelimien päälle. Yksi palvelinratkaisu ei siis riitä, vaan yrityksen täytyy tunnistaa mikä alusta on paras minkäkin työkuorman suorittamiseen.

  Koska vaihtoehtoja on monia, valinnan tekeminen ei ole helppoa. Tässä blogisarjassa käsittelen neljää suosituinta ratkaisua: fyysinen palvelin, virtuaalipalvelin, container ja serverless. Ensimmäisessä osassa vuorossa ovat fyysinen palvelin ja virtuaalipalvelin.

  Oikeat alustat yrityksesi työkuormille -blogisarja, osa 1: Vertailussa fyysinen palvelin ja virtuaalipalvelin

  DataCenter Finland* osti tammikuussa 2018 Vincitin ICT-palvelut eli pilvikapasiteettipalvelut, konesalin, loppukäyttäjäpalvelut sekä asiakaspalvelukeskuksen. Kaupan myötä DataCenteristä* tuli Suomen suurin yksityisomisteinen konesalipalveluntarjoaja yli 20 miljoonan euroon liikevaihdolla. Mutta mitä kauppa merkitsee käytännössä?

  DataCenter osti Vincitin ICT-palvelut – ja se on hyvä uutinen pilvipalvelujen ostajalle

  Harkitsetko uutta konesalikumppania? Pro tip: panosta tarjousvaiheessa tarjouspyynnön tekemiseen!

  Harva asia turhauttaa yhtä paljon kuin se, että selkeän ja yksilöidyn tarjouksen sijaan paluupostissa tuleekin pinkasta vedetty PDF-hinnasto ja muutama yleisluontoinen rivi tuotteesta tai palvelusta.

  Tarjouspyynnön laatimiseen kannattaa aina panostaa, sillä se auttaa potentiaalista kumppania paremman tarjouksen tekemisessä. Hyvänä apuna tarjouspyynnön laatimisessa toimii valmis ladattava tarjouspyyntöpohja!

  Konesalikumppania etsimässä? Tee tarjouspyyntö tehokkaammin ilmaisen pohjan avulla!

  Tänä päivänä lähes kaikki yritykset ovat riippuvaisia tietojärjestelmistään ja niiden toimivuudesta. Miksi järjen logiikka siitä huolimatta pettää, kun yritys tekee valintoja näiden järjestelmien selkärangasta, eli konesaliratkaisuistaan?

  Itse vai palveluna – kannattaako oma konesaliratkaisu kustannusmielessä?

  Konesalipalvelun hankinta on vaikeaa – erityisesti, jos puhutaan hyvin liiketoimintakriittisistä ratkaisuista, jotka vaativat korkeaa käytettävyyttä sekä huippuluokan suorituskykyä ja tietoturvaa. Markkinointipuheisiin luottamisen sijaan kumppaniehdokkaat kannattaakin laittaa lujille.

  Listasimme joukon kysymyksiä, joihin tuskin löydät vastausta palveluntarjoajan tuote-esitteistä. Nämä kysymykset auttavat sinua ymmärtämään, minkä tason ammattilaisten kanssa olet tekemisissä.

  Edessä konesalipalvelun hankinta? Kysy kumppaniehdokkailtasi nämä 12 kiperää kysymystä

  Konesaliratkaisua ei vaihdeta huvin vuoksi. Taustalla on yleensä joko nykyisen ratkaisun elinkaaren päättyminen, liiketoiminnallinen tai lainsäädännöllinen muutos, tyytymättömyys nykyiseen kumppaniin tai hintatasoon tai halu hankkia kilpailuetua.

  Kun konesalinne vaihtuu oman yrityksen takahuoneesta ulkoistuskumppanille, tai yhden kumppanin konesalista toiselle, edessä on aina siirtoprojekti. Se saattaa aiheuttaa epävarmuuden tuntua: entä jos jokin meneekin pieleen?

  Konesalin siirtoprojekti – mitä pitää huomioida?

  Konesalipalveluiden ulkoistaminen saattaa vaikuttaa triviaalilta haasteelta. Etsitään joku taho, joka on valmis varastoimaan datamme ja hoitamaan palveluidemme vaatimat tietoliikenneyhteydet sopivan huokeaan hintaan. Simppeliä.

  Mutta se ei ole yksinkertaista. Konesalipalveluiden ostaminen oman liiketoiminnan kannalta oikein on itse asiassa erittäin monimutkainen tehtävä. Siinä on lopulta enemmän kyse oikean kumppanin löytämisestä kuin tietyn konesalikapasiteetin hankinnasta.

  Kumppanivalintaan liittyvien haasteiden kulmakerroin kasvaa kohisten, jos olet hankkimassa korkean käytettävyyden konesalipalveluita – niitä, joiden toimivuus takaa liiketoimintasi jatkuvuuden ja kilpailukykysi.

  Anssi Kuitunen kirjoitti aikaisemmin aiheesta “Mistä maksat, kun ulkoistat konesalipalvelusi kumppanille”. Tässä noiden peruteluiden jatkoksi kaksi lisäelementtiä, joista tunnistat osaavan konesalikumppanin.

  Miten tunnistat osaavan ja luotettavan konesalikumppanin?

  Ilman luottamusta ei ole ulkoistusta.

  Jokainen isä ja äiti tietää, mikä merkitys mielenrauhalla ja luottamuksella on vanhemmuuteen liittyvän ulkoistuskumppanin, tässä tapauksessa lastenhoitajan, kohdalla. Ilman näitä ei ulkoistukselle ole edellytyksiä, vaikka tarve olisi kuinka akuutti. Et ottaisi, vaikka ilmaiseksi saisit.

  Miten tämä sitten liittyy konesalipalveluiden ulkoistamiseen?

  Mistä maksat, kun ulkoistat konesalipalvelusi kumppanille?

  Korkea käytettävyys on pohjimmiltaan yksinkertainen juttu. Toimivia palveluita, sujuvaa työntekoa, luottamusta jatkuvuuteen ja tietoturvaan. Mielenrauhaa.

  Konepellin alla korkea käytettävyys on monitahoinen kokonaisuus, jossa yhdellä osa-alueella loistaminen ei vielä tee kesää. Siksi myös korkean käytettävyyden konesalipalveluiden ostaminen oikein on haastavaa: niin moni asia vaikuttaa kokonaisuuteen – ja toisaalta kokonaisuus on vain juuri niin vahva kuin sen heikoin lenkki.

  Siksi laadimme avuksesi muistilistan, joka auttaa sinua kiertämään pahimmat karikot, kun olet ulkoistamassa ja valitsemassa kumppania konesalipalveluillesi.

  Ulkoista korkean käytettävyyden konesalipalvelut oikein – ota muistilista avuksi