Google Cloud

Google Cloud Platform

Google Cloud Platform (GCP) on Googlen konesaleista tuotettu julkinen pilvipalvelu, jota voi hyödyntää sekä virtuaalipalvelinten alustana (IaaS) että kehittäjille tarkoitettuna kehitysalustana (PaaS).

Milloin Google Cloud on yritykselle hyvä vaihtoehto?

Työkuormien sijoittamiseen ei ole yhtä oikeaa vaihtoehtoa, vaan paras ratkaisu riippuu yrityksen tilanteesta ja liiketoiminnan tarpeista.

Googlen pilvipalvelu Google Cloud Platform voi olla yritykselle hyvä vaihtoehto esim. seuraavissa tilanteissa:

  • Kun datan sijainnilla on väliä. Google on suurista pilvipalveluntarjoajista ainoa, jolla on konesali Suomessa, mikä mahdollistaa pienemmän viiveen kun palvelua käytetään kotimaassa. Huomaa kuitenkin, että aivan kaikki uusimmat palvelut eivät toistaiseksi ole saatavilla Suomesta. 
  • Kun koneoppimisen ja tekoälyn mahdollisuudet kiinnostavat. Google tarjoaa kuluttajapuolella kehitettyjä teknologiota ja innovaatioita Google Cloudissa myös yritysten käytettäväksi. (Yrityspalveluista tietoja ei kuitenkaan kerätä kuluttajapuolelle.)
  • Kun haluat nopeuttaa palvelukehitystä ja lyhentää uusien sovellusten ja palveluiden go-to-market -aikaa.
  • Kun tietoturvalla on väliä. Googlen pilvipalvelu on maailman turvallisimpien joukossa, ja kun tähän yhdistetään hyvä suunnittelu, voidaan minimoida myös käyttäjistä itsestään johtuvat riskit.

5 syytä, miksi GCP kannattaa hankkia Google Partnerin kautta

  1. Tehokas startti. Autamme yritystäsi tarvittaessa kaikissa julkipilveen liittyvissä asioissa aina pilvistrategian laatimisesta käyttöönottoon, migraatioprojekteihin ja kustannusten jatkuvaan optimointiin. Suunnitteluun kannattaa panostaa, sillä työkuormien siirtäminen pilveen sellaisenaan yleensä ennemmin nostaa kuin laskee kokonaiskustannuksia.
  2. Ajantasainen asiantuntemus. Google Cloud Platformin palvelukehitys on erittäin nopeaa ja vaatii jatkuvaa seurantaa ja asiantuntemuksen ylläpitämistä, minkä asiantuntijamme tekevät puolestasi. Lisäksi esimerkiksi pilvien kustannusten vertailu voi olla haastavaa, ja asiantuntijamme auttavat sinua löytämään juuri tarpeisiisi sopivat ratkaisut.
  3. Huolenpitosopimus. Julkipilveen siirtyminen ei myöskään poista tarvetta ympäristöjen jatkuvasta huolenpidosta, ja ympäristön ylläpito sisältäen valvonta-, päivitys- ja back up -ratkaisut hoituvat usein tehokkaimmin luotettavan kumppanin avustuksella.
  4. Suomenkielinen palvelu. Saat asiantuntevaa palvelua ja konsultointia suomeksi aina tarvittaessa.
  5. Helppo veloitus. Olemme Google Partner ja meidän kauttamme veloitus onnistuu luottokortin sijaan myös laskulla. Jos yrityksesi käyttää valmiiksi GCP:tä, myös vaihto luottokortista laskutukseen hoituu helposti.


Haluatko pilvestä irti täydet liiketoimintahyödyt? Asiantuntijamme auttavat sinua suunnittelemaan tarpeisiisi sopivat ratkaisut ja tehostamaan liiketoimintaasi. Lue lisää pilvikonsultointipalveluistamme!

Blogi: Mitkä työtaakat mihinkin julkipilveen?

Kysy lisää GCP-asiantuntijoiltamme!

Katja ja muut asiantuntijamme ovat valmiina vastaamaan.