SD-WAN verkkoratkaisu

SD-WAN verkkoratkaisu

SD-WAN on suomeksi ohjelmisto-ohjattu verkkoratkaisu. Se on yrityksille suunnattu tapa rakentaa tietoverkko eri toimipisteiden, konesalien ja pilvipalvelimien välille niin, että verkkolaitteita hallitaan keskitetysti yhdestä paikasta.

SD-WAN-ratkaisussa toimipisteeseen tai pilvipalvelimeen kytketään ohjelmisto-ohjattu reititin, jota valvotaan ja ohjataan keskitetystä hallinnasta. SD-WAN muodostaa kaikkien siihen kytkettyjen laitteiden välille virtuaalisen verkon, joka nostaa esimerkiksi tavallisen verkkoyhteyden kapasiteetin yritysyhteyden tasoiseksi (MPLS). Samalla kaikkien SD-WAN verkkoon kytkettyjen reitittimien osalta saadaan keskitetty hallinta ja näkyvyys, jonka kautta voidaan havaita haittaohjelmat ja haitallinen liikenne nopeasti.

SD-WAN tarjoaa yritysverkolle uudenlaista vakautta ja ketteryyttä. Älykäs verkonhallinta valitsee aina parhaimman siirtoyhteyden, jolloin verkon alhaalla oloajat pysyvät minimaalisina. Näin saadaan myös haastaviin sijainteihin rakennettua vakaa ja tietoturvallinen, riittävän kapasiteetin verkkoyhteys.

Kenen kannattaa ottaa SD-WAN käyttöön?

SD-WAN on Suomen mittakaavassa edelleen melko harvinainen tietoverkkoratkaisu, eikä se moneen tarpeeseen tässä huipputason tietoyhteyksien maassa annakaan mitään lisäarvoa. SD-WANin mahdollisuuksista kannattaa ottaa selvää ainakin seuraavissa tapauksissa:

  • Yrityksellä on ulkomailla toimipisteitä sijainteja, joihin ei ole saatavilla riittävän laadukkaita verkkoyhteyksiä. SD-WANin avulla voidaan optimoida tavallisesta 4G-liittymästä yrityksen tarpeisiin riittävät nopeudet.
  • Verkon tietoturva ja näkyvyys verkkoliikenteeseen ovat liiketoimintakriittisiä. SD-WAN verkon hallintaportaalista saa näkymän kaikkien yrityksen toimipisteiden verkkoliikenteestä.
  • Yritys käyttää monia eri palveluntarjoajien pilvipalvelimia. Mikäli palvelimia on niin Azuressa, Amazonissa kuin Googlessakin, voi SD-WAN-reitittäminen säästää merkittävästi kustannuksia. SD-WAN-ratkaisussa verkot yhdistetään toisiinsa virtuaalisesti ja verkkoliikenne optimoidaan kustannustehokkaasti.

Miksi SD-WAN kannattaa ottaa terminä haltuun

Multicloud-ratkaisut lisääntyvät yritysten käytössä kovaa vauhtia, ja sen myötä tiedonsiirto kustannukset saattavat karata käsistä. SD-WAN verkon sisällä käytetään älykästä (deduplikoitua) tiedonsiirtomenetelmää, jolloin voidaan optimoida siirrettävä datamäärä ja laskea tiedonsiirtokustannuksia.

Globaalin liiketoiminnan yksi elinehto on vakaa ja nopea tiedonsiirto eri toimipisteiden välillä, myös haastavissa sijainneissa. SD-WAN tarjoaa tähän markkinoiden parhaan ja kustannustehokkaimman ratkaisun. Globaalia liiketoimintaa palvelee myös keskitetyn hallinnan tarjoama kokonaisnäkymä yrityksen verkkoliikenteeseen. Se tuo mukanaan turvaa ja mahdollisuuksia kustannusäästöihin

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä

Aino ja muut asiantuntijamme ovat valmiina vastaamaan.