DataCenter Finland vahvistaa omistusrakennettaan – tavoitteena rakentaa Suomen johtava pieniin ja keskisuuriin yrityksiin keskittyvä IT-palveluyhtiö

DataCenter Finland (DCF) on viime vuosien aikana kasvanut orgaanisesti sekä yritysostoin Suomen johtavaksi itsenäiseksi pilvipalveluiden tarjoajaksi. Nyt DCF on päättänyt Adelis Equity Partnersin tuella kiihdyttää kasvuaan Suomen johtavaksi keskisuuriin yrityksiin keskittyväksi IT-palveluyhtiöksi. DataCenter Finland on noussut viime vuosien aikana Suomen johtavaksi keskisuurille yrityksille suunnattujen pilvipalveluiden tarjoajaksi. Yritys on panostanut vahvasti toimintoihinsa rakentamalla vahvan asiantuntijaorganisaation IT-infrastruktuuri- […]

DataCenter Finland (DCF) on viime vuosien aikana kasvanut orgaanisesti sekä yritysostoin Suomen johtavaksi itsenäiseksi pilvipalveluiden tarjoajaksi. Nyt DCF on päättänyt Adelis Equity Partnersin tuella kiihdyttää kasvuaan Suomen johtavaksi keskisuuriin yrityksiin keskittyväksi IT-palveluyhtiöksi.
DataCenter Finland on noussut viime vuosien aikana Suomen johtavaksi keskisuurille yrityksille suunnattujen pilvipalveluiden tarjoajaksi. Yritys on panostanut vahvasti toimintoihinsa rakentamalla vahvan asiantuntijaorganisaation IT-infrastruktuuri- ja pilvipalveluiden ympärille sekä investoimalla kahteen moderniin konesaliin. Orgaanista kasvua on kiihdytetty yritysostoin ja yrityksen liikevaihto kasvaakin vuonna 2018 jo yli 20 miljoonaan euroon.

Ottaakseen seuraavan kasvuaskeleen ja mahdollistaakseen suuremmatkin yritysostot, DCF on ottanut kumppanikseen Adelis Equity Partnersin. DCF:in tavoitteena on rakentaa Suomen johtava keskisuurille yrityksille suunnattujen kokonaisvaltaisten IT-palveluiden tarjoaja investoimalla vahvasti omaan organisaatioon sekä jatkamalla yritysostoja.

”Rakennettuamme vahvan pohjan IT-infrastruktuuri- ja yksityisissä pilvipalveluissa, haluamme kehittyä kokonaisvaltaiseksi keskisuurten yritysten IT-palveluntarjoajaksi. Perinteisen IT-infrastruktuurin lisäksi fokuksemme on tarjoamamme laajentamisessa, asiakkaidemme tietoturvassa ja laajassa IT-arkkitehtuurissa, moderneissa käyttäjäratkaisuissa sekä erinomaisessa service desk- ja onsite–tuessa. Uskon, että pitkät asiakassuhteemme ja organisaatiomme vahva asiantuntijatausta luovat vahvan pohjan uusien palveluiden tuomiseksi asiakkaillemme. Olemme innoissamme saadessamme vahvan kumppanin tukemaan meitä tällä polulla, jossa Adeliksen tiimin aiempi kokemus Tanskan ja Ruotsin IT-palvelumarkkinoilta tuo meille arvokasta osaamista”, sanoo DataCenter Finlandin toimitusjohtaja Atte Kekkonen.

”Meille Adeliksella mahdollisuus olla mukana DCF:in seuraavassa vaiheessa on erittäin motivoivaa. Aiemmin olemme olleet tukemassa IT Relationin ja AddPron nousua johtaviksi keskisuurille yrityksille suunnattujen IT-palveluiden tarjoajiksi Tanskassa ja Ruotsissa, ja olemmekin hakeneet Suomessa kumppania, jota voisimme tukea vastaavanlaisella kehitys- ja kasvumatkalla. Uskomme, että DCF:in IT-infrastruktuuriosaaminen ja vahva asiantuntijaorganisaatio luo hyvät edellytykset nyt suunnitellulle palvelukokonaisuuden laajentamiselle. Tästä kehityksestä pitäisi hyötyä etenkin Suomen pk-sektori kokonaisvaltaisen heihin keskittyvän kumppanin kautta”, sanoo Rasmus Molander Adelikselta.

Järjestelyn kautta Adeliksesta tulee DCF:in pääomistaja. Yrityksen nykyiset omistajat mukaan lukien yrityksen johto jatkavat merkittävinä omistajina myös jatkossa. Myös AddPron perustaja ja toimitusjohtaja Nicklas Persson sijoittaa yritykseen ja liittyy sen hallitukseen. Kauppa edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksyntää.

Lisätietoja:
DataCenter Finland: Atte Kekkonen, toimitusjohtaja, +358 40 505 5020
Adelis Equity Partners: Rasmus Molander, Partner, +46 730 823 74 33

DataCenter Finland
DataCenter Finland on keskisuurille yrityksille suunnattujen IT-infrastruktuuri- ja pilvipalveluiden tarjoaja, jonka kaiken toiminnan perusta on paikallinen asiakaspalvelu. DataCenter Finland on toiminut kymmenen vuotta ja yrityksen liikevaihto on tänään noin 21 miljoonaa euroa. Yrityksellä on kaksi modernia konesalia pääkaupunkiseudulla ja yrityksen palveluksessa on n. 80 IT-alan asiantuntijaa.
www.datacenter.fi

Adelis Equity Partners
Adelis on aktiivinen arvonluonnin partneri keskisuurissa Pohjoismaisissa yrityksissä. Adelis perustettiin 2013 päämääränään nouseminen johtavaksi Pohjoismaisiin keskisuuriin yrityksiin keskittyväksi pääomasijoitusyhtiöksi. Adelis on perustamisestaan lähtien ollut segmenttinsä aktiivisimpia yhtiöitä 18 sijoituksellaan ja yli 40 lisäyritysostollaan. Adelis hallinnoi kahden rahaston kautta noin 1 miljardin euron pääomaa. Lisätietoa osoitteesta
www.adelisequity.com.