Asiakaskokemus

Vitec Tietomitta: Kokonaisvaltainen kumppani huolehtii palvelinsalien ja pilvipalveluiden ylläpidosta

Nopeasti muuttuva ympäristöala vaatii rinnalle ketterää ohjelmistokehitystä. Kun kokonaisvaltainen kumppani huolehtii palvelinsalien ja pilvipalveluiden ylläpidosta, Vitec Tietomitalla voidaan nyt keskittyä ydinliiketoimintaan ja siihen liittyviin kehitysprojekteihin.

Haaste:
Ympäristöalaa koskevat säädökset ja lait ovat jatkuvassa murroksessa, ja alan muutokset vaativat myös Vitec Tietomitalta VINGO-tuotteiden ja -palveluiden nopeatempoista kehitystä. Yritys halusi keskittyä ydinliiketoimintaansa ja ulkoistaa tukiprosessit kokonaisvaltaiselle kumppanille, jolta onnistuisi ylläpidon lisäksi myös niiden kehittäminen.

Ratkaisu:
Joustavan ja asiakaslähtöisen kumppanin löytyminen on siivittänyt erilaisia kehitysprojekteja ja kokeiluja, joista on hyötyä paitsi Vitec Tietomitalle, myös heidän asiakkailleen. On premises -asiakkaiden siirtäminen pilveen on tehnyt sovelluskehityksestä mutkattomampaa ja kustannustehokkaampaa. Kun Valtti huolehtii palvelinsalien ja pilvikapasiteetin ylläpidosta, voi Vitec Tietomitta keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa.

Vauhdikkaasti muuttuva ympäristöala vaatii ketteryyttä ohjelmistokehitykseen

Vitec Tietomitta on ympäristöhuoltoalan toiminnanohjausratkaisuihin erikoistunut ohjelmistotalo ja osa pohjoismaista Vitec Software Group:a. Ympäristöala on jatkuvassa murroksessa ja sitä koskevat säädökset ja lait muuttuvat nopeasti. Tämä vaatii myös Vitec Tietomitalta VINGO-tuotteiden ja -palveluiden ketterää kehitystä.

Päätös ulkopuolisen kumppanin hankkimisesta palvelinsalien ylläpitoon syntyi vuonna 2015, kun toimitusjohtaja Tuomas Tokola toimi Vitec Tietomitan operatiivisena johtajana.

“Halusimme keskittyä ydinliiketoimintaamme ja siksi päätimme siirtää konesalien ja palvelininfran ylläpidon ulkoiselle toimijalle. Meille tärkeintä oli löytää kumppani, joka kykenisi paitsi tarjoamaan turvallisen ja kustannustehokkaan arkistoratkaisun, myös vastaamaan tulevaisuuden tarpeisiin.”

Haasteita oikean ratkaisun löytämisessä tuottivat kuitenkin tietoturvaan liittyvät lainsäädännölliset velvoitteet.

“Järjestelmämme läpi kulkee runsaasti sensitiivistä dataa, kuten laskuja ja henkilötietoja. Tarjoamme myöskin palvelua, jonka osalta laki velvoittaa, että dataa käsittelevät palvelinsalit sijaitsevat kahdessa erillisessä maantieteellisessä lokaatiossa”, Tokola kertoo. “Vaihtoehtoja kartoittaessa huomasimme pian, että monella toimijalla ei joko ollut tarjota meille riittävän kattavaa ratkaisua, tai jos oli, kokonaiskustannus sille oli liian korkea.”

Räätälöity ratkaisu pureutui Vitec Tietomitan todellisiin tarpeisiin

”Monet muut toimijat tarjosivat palvelinsalikapasiteettia suoraan hinnastosta. Valtin Harri Räty puolestaan kyseli heti alkuun, millaisia tarpeita meillä on, ja sitä kautta etsi ja tarjosi meille sopivia ratkaisuja.”

Valtin tarjoomasta löytyikin Vitec Tietomitalle soveltuva palvelukokonaisuus, mutta samalla selvisi, ettei tiettyä arkistointiin liittyvää tallennuspalvelua ollut vielä saatavilla lain velvoittamassa kahdessa lokaatiossa. Tilanne ei kuitenkaan ollut este yhteistyölle.

“Vaikka Valtilta ei suorilta käsin löytynyt täysin tarpeisiimme osuvaa vaihtoehtoa, lupasivat he selvittää, miten sellainen saataisiin toteutettua. Meistä oli hienoa, että he olivat valmiita kehittämään omaa tarjoomaansa, jotta meille löytyisi kaikista paras ratkaisu.”

Harrin ja muun tiimin aito halu auttaa vakuutti Vitec Tietomitan lopullisesti ja yhdessä he lähtivät pilotoimaan kumppanuutta. Luottamus kannatti, sillä jo vuoden sisällä Valtilta löytyi vaatimukset täyttävä palvelu arkistoinnin tarpeisiin.

”Valtin tiimi avaa rohkeasti keskusteluja kanssamme ja ehdottaa ratkaisuja, joista he uskovat meidän hyötyvän. Alusta asti on tuntunut, että he ovat vilpittömän kiinnostuneita liiketoiminnastamme ja sen kehittämisestä.”

Aktiivinen kokeilukulttuuri hyödyttää myös Vitec Tietomitan asiakkaita

Vitec Tietomitan toimintakyvyn parantaminen sekä kustannusten karsiminen on Valtin näkökulmasta ollut yksi yhteistyön tärkeimmistä tavoitteista, ja sujuva kumppanuus onkin siivittänyt erilaisia kokeiluja ja kehitysprojekteja. Esiin nousee muun muassa Vitecin on premises -asiakkaiden siirtäminen pilveen, minkä ansiosta sovellusversioiden päivittäminen sekä ominaisuuksien kehittäminen ja ylläpito on helpompaa ja kustannustehokkaampaa. Tokola kiitteleekin Valtin aktiivisuudesta.

“Valtin tiimi avaa rohkeasti keskusteluja kanssamme ja ehdottaa ratkaisuja, joista he uskovat meidän hyötyvän. Alusta asti on tuntunut, että he ovat vilpittömän kiinnostuneita liiketoiminnastamme ja sen kehittämisestä, ja siksi heidän kanssaan on ollut mukava tehdä ja kokeilla yhdessä. Esimerkiksi tällä hetkellä pilotoimme Kubernetesiä ja Googlen julkipilven hyödyntämistä.”

Haluatko keskittyä ydinliiketoimintaanne ja jättää infrasta huolehtimisen muille? Tutustu pilvipalveluihimme!

Case Vitec: Ympäristöhuollon dynamona tunnettu Vitec Tietomitta luottaa Valtin kokonaispalveluihin

Ota yhteyttä

Aino ja muut asiantuntijamme ovat valmiina vastaamaan.

Valtti Kumppanit Aino

  • Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

    Lähettämällä lomakkeen hyväksyt, että tallennamme ja käsittelemme antamiasi tietoja tietosuojaselosteemme mukaisesti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

LUE MYÖS NÄIDEN ASIAKKAIDEN KOKEMUKSIA