Asiakaskokemus

Teknologia-alan pörssiyhtiö sai julkipilvestä potkua palvelukehitykseen

Haaste: Teknologia-alan pörssiyhtiön sisäistä IT-palvelukehitystä hidastivat perinteisen hosting-mallin rajoitteet. Lisäksi prosessit olivat kustannustehottomia.

Ratkaisu: Palvelinkapasiteetti hankittiin Azure-julkipilvestä, palvelinten ylläpito, asiantuntemus ja pilvikyvykkyys puolestaan Valtilta, joka pystyy vastaamaan asiakkaan tarpeisiin ketterämmin ja joustavammin kuin perinteiset hosting-kumppanit.

Asiakas on merkittävä suomalainen teknologia-alan asiantuntijayritys ja pörssiyhtiö, jonka asiakkaat toimivat mm. kaivos- ja metsäteollisuudessa. Valtilta asiakas ostaa palvelinkapasiteettia Azure-julkipilvestä, palvelinten ylläpidon ja monitoroinnin sekä asiantuntijapalveluita.

Haasteena kasvavat kustannukset ja palvelukehityksen hitaus

”Perinteisessä hosting-palvelussa tuli yksinkertaisesti katto vastaan sekä tehokkuuden että kustannusten suhteen”, kertoo asiakasyrityksen ICT-infrasta vastaava henkilö.

Kuten monella muullakin suuryrityksellä, myös asiakasyrityksessä bisnessovellukset pyörivät aiemmin perinteisessä konesalissa niille dedikoidussa ympäristössä.
Yksi syy uuden ratkaisun etsimiseen oli kustannustehokkuus, sillä perinteisessä hosting-ratkaisussa ei voi loputtomiin löytää uusia, aiempaa kustannustehokkaampia toimintatapoja.

Ennen kaikkea asiakasyritys kaipasi kumppaniltaan kuitenkin ketteriä toimintamalleja, sillä liiketoiminnan kehittämisen ja projektien etenemisen kannalta on ongelmallista, jos ohjelmistokehittäjät joutuivat odottamaan uuden koneen käyttöönottoa tai muutospyynnön läpimenoa viikkoja.

”Monimuotoisessa ja globaalissa toimintaympäristössä projektien suunnittelujaksot ovat lyhyitä ja intensiivisiä, joten tarve voi periaatteessa syntyä jopa yön aikana. Viikkojen odotusaika aiheuttaa huomattavia viivästyksiä projekteihin.”

Ratkaisu: Joustava kumppani ja henkilökohtainen palvelu

Asiakas oli jo aiemmin ottanut käyttöön Office 365-pilvityökalut, joten työkuormien siirtäminen konesalista Azureen oli luonteva jatkumo. Välikädeksi tarvittiin kuitenkin luotettava ja asiantunteva pilvikumppani, sillä julkipilvestä puuttuvat hosting-palvelun ylläpito- ja hallintapalvelut.

Osaavan ja joustavan kumppanin avulla asiakas voi kehittää liiketoimintaa entistä paremmin omilla ehdoillaan. Suurin hyöty tulee siitä, että Valtti hoitaa erityisosaamista vaativan työn, kaikkea pilvikyvykkyyttä tai resursseja ei tarvitse löytyä asiakkaan omasta IT-tiimistä, vaan resurssit ja asiantuntemus hoituvat palveluntarjoajan kautta.

”Halusimme ja saimme joustavan asiantuntijakumppanin, jonka kanssa pystyy keskustelemaan joustavista sopimusmalleista ja ratkaisuista.”

”Tavoitteemme oli nopeuttaa palvelukehitysprojekteja, tuoda mukaan mahdollisimman paljon self service -toimintamalleja ja automaatiota sekä keventää sisäisiä prosesseja ja infrastruktuuritiimin työkuormaa, ja tavoitteen mukaisella tiellä ollaan.”

Jos asiakasyrityksessä nousee esimerkiksi tarve kolmannen osapuolen palvelulle, se voi itse toteuttaa ratkaisun, joka sijoitetaan Valtin palvelimille ja Valtin toimii prosessissa konsultatiivisena kumppanina.

Tärkeää asiakkaan näkökulmasta on ollut myös Valtin kyky reagoida toisinaan nopeallakin aikataululla muuttuviin tarpeisiin – sekä tietenkin se, että Valtin asiantuntija on aina tarvittaessa saatavilla henkilökohtaisesti puhelimen päähän.

”Halusimme ja saimme joustavan asiantuntijakumppanin, jonka kanssa pystyy keskustelemaan joustavista sopimusmalleista ja ratkaisuista. Erityiskiitos kuuluu kuitenkin nykyiselle yhteyshenkilöllemme Valtilla, jonka kanssa yhteinen suunta ja tahtotila hahmottui nopeasti!”

Ota yhteyttä

Mika ja muut asiantuntijamme ovat valmiina vastaamaan.

Valtti Kumppanit

  • Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

    Lähettämällä lomakkeen hyväksyt, että tallennamme ja käsittelemme antamiasi tietoja tietosuojaselosteemme mukaisesti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

LUE MYÖS NÄIDEN ASIAKKAIDEN KOKEMUKSIA