Asiakaskokemus

Tasokas IT-kumppani ymmärtää vuoropuhelun merkityksen

Valtti tukee Helsingin seudun kauppakamarin IT:n jatkuvuutta. Valtin ja kauppakamarin pitkäaikaisen kumppanuuden takana on laadukkaiden palveluiden lisäksi jatkuva ja sujuva vuoropuhelu asiakkaan ja palveluntarjoajan välillä. 

Vuonna 1917 perustettu Helsingin seudun kauppakamari on jäsenmäärältään Pohjoismaiden kaikkein suurin kauppakamari. Kauppakamarin tehtävänä on edistää Helsingin metropolialueen yritysten toimintamahdollisuuksia ja toimia elinkeinoelämän edunvalvojana. Yhteiskunnallisen vaikuttamisen lisäksi kauppakamari tarjoaa kaiken kokoisille yrityksille niiden menestystä tukevia palveluita. Lisäksi kauppakamarin missiona on edistää yritysten verkostoitumista niin muiden yritysten kuin erilaisten sidosryhmien kanssa. IT-kumppani Valtti auttaa kauppakamaria sen tavoitteissa turvaamalla verkot ja digitaaliset työympäristöt. Menestyksekkäässä yhteistyössä on kuitenkin kyse myös ihmisten välisen vuorovaikutuksen onnistumisesta.  

Konesalipalveluista laajempaan kokonaisuuteen

”Aluksi ostimme Valtilta konesalipalveluita, mutta sittemmin yhteistyö laajentui. Tätä nykyä Valtti hoitaa meillä esimerkiksi palvelininfraa, turvapostia, lähiverkkoa, internetyhteyksiä ja verkkoliikenteen suojausta sekä virustorjuntaa”, kertoo Helsingin seudun kauppakamarin digitaalisten palveluiden päällikkö Max Moiseev

”Yhteistyö on ollut meidän puolestamme hyvin antoisaa, ja sillä on ollut konkreettisia positiivisia vaikutuksia kauppakamarin toimintaan. Esimerkiksi palvelininfran siirtyminen Valtin hoidettavaksi vähensi tuntuvasti häiriöitä ja käyttökatkoksia. Valtin toimittamat palvelut ovat toimineet meillä hyvin luotettavasti.”  

Laaja IT-palveluiden ulkoistus sopii Moiseevin mukaan hyvin Helsingin seudun kauppakamarin kokoiselle organisaatiolle: 

”Meillä on 80 työntekijää, noin 7 000 jäsentä ja laaja sidosryhmien ja yhteistyökumppaneiden verkosto. IT-palveluiden osastomme resurssit kohdentuvat tehokkaammin, kun sopivat osa-alueet on ulkoistettu Valtin tapaiselle asiantuntevalle kumppanille.” 

Valtin toimitusjohtaja Atte Kekkonen kuvailee, kuinka Valtin palveluihin Helsingin seudun kauppakamarille kuuluu myös jatkuvaa asiantuntija-apua ja yhteistä prosessien seuraamista.

 ”Asiakkuudesta vastaavan henkilön lisäksi kauppakamarilla on meiltä käytössä palvelupäällikkö ja kauppakamarille nimetty ratkaisuarkkitehti. Noin kerran kuussa pidetään palaveri, jotta pysytään ajan tasalla kauppakamarin toiveista, tarpeista ja mahdollisista kehityskohteista. Joskus perehdytään vielä syvemmin tiettyihin prosesseihin ja siihen, voisiko niitä tehostaa. IT-ulkoistuksen mahdollisuudet ovat myös siinä, että Valtin erikoisosaaminen voi tuoda asiakasorganisaatiolle sellaisia uusia ideoita, joita asiakas ei tulisi harkinneeksi yksin.”

Paras IT-kumppani tietää, että vuoropuhelu on avain menestyksekkääseen yhteistyöhön

Helsingin seudun kauppakamarin Max Moiseev korostaa, että yhtenä tekijänä pitkään jatkuneen kumppanuuden menestykselle hyvää keskusteluyhteyttä. Molemmat osapuolet ovat silminnähden tyytyväisiä yhteistyöhön. Onko tyytyväisyyden takana muutakin kuin Valtin asiantuntemus ja kauan kukoistanut asiakassuhde? Moiseevin on.

”Valtin ansioksi on laadun lisäksi luettava sekin, ettei se ole organisaationa liian suuri”, toteaa Moiseev. 

”Meille kauppakamarilla on ilo olla asiakkaana niin, että yhteyshenkilö on helposti tavoitettavissa ja vaihtuvuus pientä. Valtilta olemme saaneet myös joustavuutta ja mahdollisuuksia räätälöidä palveluja tarpeisiimme liian tiukasti määriteltyjen palvelupakettien sijaan. Jos ostaisimme palvelut joltain alan jäteistä, hukkuisimme turhan helposti massaan itsekin.”

Moiseev mainitsee erikseen IT-kumppanin kanssa käytävän dialogin. 

”Koen, että Valtin kanssa toimiessa yhteistyö saa kasvot aivan eri tavalla kuin vaikka todella ison organisaation kanssa. IT:täkin kun loppujen lopuksi tehdään kuitenkin ihmisille eikä pelkille koneille. Joidenkin Valtin henkilökuntaan kuuluvien kanssa yhteistyötä on tehty vuosien ajan, ja vaikkei ihan ystävyyssuhteista kyse olekaan, on todella mielekästä työskennellä sellaisten kumppaneiden kanssa, joiden toiminta- ja työskentelytavat saa tuntea kunnolla. Tämä myös sujuvoittaa tekemistä verrattuna isompiin taloihin.”

Myös Valtin puolelta yhteistyötä kehutaan. ”Heidän kanssaan on ollut aina helppoa puhua asioista suoraan ja hoitaa hommia tehokkaasti. Kauppakamarin ihmisillä on myös mielenkiintoa tarkastella ratkaisuja vaativia asioita eri perspektiiveistä ja kuulla esimerkiksi meidän ideoitamme silloinkin, kun ne poikkeavat heidän omistaan. Hyvässä hengessä on hyvä painaa duunia.” 

”Yksi kauppakamarin ydinajatuksista on toimivien verkostojen luominen ja ylläpito, mikä sekin edellyttää ihmisten välistä kanssakäymistä”, Max Moiseev sanoo. 

”On hyvä juttu, että Valtilla ymmärretään myös keskinäisen vuorovaikutuksen ja joustavuuden vaikutus asiakkuuden laatuun.” Tietty inhimillinen tekijä siis helpottaa IT-prosessejakin.

Lataa: Tarjouspyyntöpohja konesalipalveluiden ostajalle

Ota yhteyttä

Harri ja muut asiantuntijamme ovat valmiina vastaamaan

  • Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

    Lähettämällä lomakkeen hyväksyt, että tallennamme ja käsittelemme antamiasi tietoja tietosuojaselosteemme mukaisesti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

LUE MYÖS NÄIDEN ASIAKKAIDEN KOKEMUKSIA