Asiakaskokemus

Case YSAO: Räätälöity Microsoft-ratkaisu opetuskäyttöön ja projektihallintaan

Valtti rakensi YSAO:lle projektinhallintaa tukevan oppimisympäristön, jota YSAO nykyään hyödyntää niin opetustarkoituksessa kuin myös organisaation omissa projekteissa. Yhteistyön alussa oli selvää, että YSAO tarvitsi oppimisympäristön, missä opiskelijat saisivat käytännön harjoitusta projektityöskentelystä. Tämän lisäksi toiveissa oli, että samaa oppimisympäristöä voitaisiin hyödyntää myös YSAO:n omissa projekteissa.

“Lähdimme liikkeelle YSAO:n vaatimusmäärittelylistan läpikäynnillä, minkä jälkeen vaatimusten soveltuvuus arvioitiin YSAO:n Microsoft Office 365– sekä Microsoft Azure -ympäristöissä. Lopulta rakensimme mallipohjaisen PowerApps-sovelluksen ketteriä menetelmiä hyödyntäen. Esittelimme ratkaisua toteutusvaiheessa säännöllisesti YSAO:n edustajille, jolloin he pystyivät vaikuttamaan kehitykseen sekä toteutettaviin ominaisuuksiin”, kuvailee projektin toteuttajana toiminut Juho Kanniainen.

Oppimisympäristö avaimena sujuvaan ja tehokkaaseen projektinhallintaan

Oppimisympäristö päätettiin rakentaa Microsoft Teamsin ympärille, jota Valtti rikasti erilaisilla sovelluksilla. Näin syntyi juuri YSAO:n tarpeisiin vastaava alusta, joka auttaa käyttäjiä projektinhallinnassa alusta loppuun saakka.

“Halusimme täydentää Teamsin valmista ympäristöä erilaisilla järjestelmillä, joita YSAO:n kaltainen iso organisaatio tarvitsee projektinhallinnassa. Luomamme oppimisympäristö on projektinhallintaympäristö, jossa hallinnoidaan projekteja, keskustellaan ja jaetaan työtehtäviä projektin jäsenille. Oppimisympäristömme erityispiirre on, että projektissa tarvittavat järjestelmät löytyvät saman alustan alta”, kertoo Juho.

YSAO:lla on käytössä kaksi erillistä ympäristöä, toinen opiskelijoille ja toinen omien projektien hallintaan. Opiskelijoiden sovellus on yksinkertaisempi ominaisuuksiltaan, jotta projektinhallintaa on helpompi oppia. YSAO:n oma salkunhallintasovellus mahdollistaa laajasti organisaation kehittämisohjelmien, hankkeiden sekä projektien johtamisen. Samalla alustalla voidaan hoitaa myös muiden organisaatioiden kanssa toteutettavia kumppanuusprojekteja.

“Nyt voimme opettaa projektien hallintaa ja johtamista nykyaikaisella alustalla. Omien kehittämisprojektien johtaminen on sujuvampaa ja näemme selvemmin meidän koko kehittämistoiminnan tilanteen aina kun haluamme. Järjestelmä on suoraan yhteydessä tietovarastoomme, joten tieto on ajantasaista ja läpinäkyvää koko organisaatiolle”, lisää YSAO:n Hankepäällikkönä työskentelevä Sulevi Komulainen.

Ensiluokkaista tiedonhallintaa sekä ajansäästöä toimivalla projektinhallintasovelluksella

Uusi oppimisympäristö on tuonut YSAO:n toimintaan merkittäviä konkreettisia hyötyjä, kuten ketteryyttä ja ajansäästöä. Lisäksi sovellus on mahdollistanut ammattiopistolle sujuvan tiedolla johtamisen.

Valtti & YSAO Juho Kanniainen

“Epäilemättä oppimisympäristön suurin konkreettinen hyöty on se, että projektinhallinnan manuaalinen työ on vähentynyt ohjelmistorobotiikan avulla. Lisäksi oppimisympäristöstä löytyy samasta paikasta kaikki projektinhallinnassa tarvittava tieto ja analytiikan rakentaminen on suoraviivaista hyödyntäen Microsoftin Power BI -ratkaisua”, Juho tiivistää.

Sulevin mukaan YSAO:lla ollaan tyytyväisiä kuluneeseen yhteistyöhön sekä projektin lopputulokseen. Tiiviin yhteistyön merkeissä kumpikin osapuoli sai mahdollisuuden oppia uutta.

“Kehittämisprojektin toteutusaikataulu oli erittäin tiukka, mutta siitä pidettiin kiinni. Projekti oli ammattimaisesti ja tehokkaasti toteutettu, minkä lisäksi mukana olleet asiantuntijat paneutuivat työn eri vaiheen toteutuksiin. Hankkeen aikana dialogi oli aitoa ja rakentavaa. Voimme suositella Valttia vastaavien ratkaisujen toteuttajiksi. Onhan seuraava projekti jo paljon helpompikin, kun nyt on moni kuoppa yhdessä koluttu”, Sulevi kiittelee.

Etsitkö kumppania Microsoft-tuoteperheen ratkaisujen käytön tehostamiseen tai uusien ratkaisujen käyttöönottoon? Jätä yhteystietosi, ja olemme yhteydessä sinuun pian!

Ota yhteyttä

  • Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

    Lähettämällä lomakkeen hyväksyt, että tallennamme ja käsittelemme antamiasi tietoja tietosuojaselosteemme mukaisesti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

LUE MYÖS NÄIDEN ASIAKKAIDEN KOKEMUKSIA